top of page
133_edited_edited_edited.jpg
U2S Label red.png

COMMUNITY & LIFESTYLE

JOBS & AUDITIES

Jobs & Auditions

 BLIJF OP DE HOOGTE VAN WAT ER ZICH BUITEN DE DANSZAAL AFSPEELT 

1rrgDmxKRVk4hrlC6qqAXFuQtXkBD0J29.jpg

 fABULEUS Project Stravinsky 

Concertgebouw Brugge maakt samen met fABULEUS (Project) Stravinsky, een hedendaagse dansproductie met jongeren. De eerste voorstellingen zullen live begeleid worden door een gigantisch symfonisch orkest! Choreografen Thomas Vantuycom en Elisabeth Borgermans vertrekken voor deze productie vanuit hedendaagse dans. Ze zoeken jongeren tussen 13 en 21 jaar die gepassioneerd zijn door dans. Het maakt niet zo uit met welke dansstijl je al ervaring hebt. Zolang je er maar voor open staat om nieuwe manieren van bewegen te ontdekken. 
 


>> Vragen: audities@fabuleus.be
>> Schrijf je in voor deze audities

1366_91.jpg

 STUDIO 100 CASTING 

In functie van verschillende nieuwe concepten is Studio 100 steeds op zoek naar enthousiaste jongeren uit verschillende culturen die geen schrik hebben van de camera.  

 

Dit is een online-casting waarbij wordt gevraagd een filmpje van jezelf te uploaden. Heb je altijd al gedroomd van een TV-carrière? Waag dan zeker je kans!

>> Schrijf je in voor deze casting

aladdinimage.jpg

 DISNEYLAND PARIS CASTING 

Disney zoekt jaarlijks heel wat getalenteerde dansers om deel uit te maken van hun "castmembers" en mee in te staan voor heel wat show op verschillende in- en outdoor podia van Disneyland. 
Een goede klassieke en jazz basis zijn vereist! 

Omwille van de corona-maatregelen is de Disney "recruitment tour" gecanceld. We houden jullie op de hoogte van nieuwe tour data en audities. 


>> Meer info & jobs

DANS OP SCHOOL

Dans op school

 MEER HALEN UIT JE PASSIE VOOR DANS? ENKELE STUDIEMOGELIJKHEDEN  

Image by CDC

LAGERE GRAAD

Voor jongeren vanaf 6j

In het 1ste en het 2de leerjaar volg je 1 uur dansinitiatie per week. In de volgende 4 leerjaren volg je 1 uur algemene artistieke bewegingsleer en 1 uur artistieke training per week.
 

Voor volwassenen en jongeren vanaf 15 jaar zijn er 2 leerjaren met 1 uur algemene artistieke bewegingsleer en 1 uur artistieke training per week.
 

Image by NeONBRAND

MIDDELBARE GRAAD

Geslaagd L.G. en minstens 12j

Ben je geslaagd voor de lagere graad en minstens 12 jaar, dan kan je terecht in de middelbare graad. Er  zijn 3 leerjaren. Je volgt minstens 2 uur les per week.

 

Er zijn 3 keuzemogelijkheden:

  • Dans en muziek

  • Hedendaagse dans

  • Klassieke dans
     

Image by Brooke Cagle

HOGERE GRAAD

Geslaagd M.G. en minstens 15j

Ben je geslaagd voor de middelbare graad en minstens 15 jaar oud, dan kan je een opleiding volgen in de hogere graad. Die bestaat uit 3 leerjaren. Je volgt minstens 2 uur les per week.
 

Er zijn 4 keuzemogelijkheden:

  • Dans en muziek

  • Hedendaagse dans

  • Klassieke dans

  • Theorie van de dans

OPTIES & DANS ACADEMIES

Na elke graad krijgt men een attest of getuigschrift als bewijs van het behaalde niveau.

Bekijk een uitgebreid overzicht van de academies en verschillende opties voor Dans. 

Vind een dansacademie via je gemeente, postcode of provincie in een lijst van alle Dans Academies.
 


Link en bronnen: OnderwijsVlaanderen.be

Jumping Dancer
images.png

Conservatorium Antwerpen

fontys.jpg

Fontys Hogeschool Tilburg

Codarts-300x300.jpg

Codarts Rotterdam

Zumba-klasse

NASCHOOLSE OPLEIDING DANSDOCENT

Wil je jouw danskennis doorgeven en het beste uit dansers halen? Danssport Vlaanderen organiseert in samenwerking met de Vlaamse Trainersschool verschillende opleidingen tot dansdocent. Dit in onder andere de disciplines recreatief dansen, Jazz Dance en Urban Dance. 

JDS-1170x658.jpg

DANCE'N LIFESTYLE

Dance'n Lifstyle

  ZOVEEL MEER ROND DANS DAT ZICH BUITEN DE DANSZAAL AFSPEELT  

Image by Gijs Coolen

Dance & Travel

Heb je er ooit al aan gedacht jouw reis of citytrip te combineren met een je favoriete danslessen in de plaatselijke dansstudio?

Binnenkort online
6dc75362a969af5ea0a3dd87a2eeff48.jpg

My Dance Body

Wat maakt het lichaam van een danser zo uniek?

Work-outs, gezonde voeding,

do's & don'ts voor dansers! 

Binnenkort online
Image by Ilja Tulit

Dance News

Er gebeurt meer in de danswereld dans je denkt! Wij houden je alvast op de hoogte van heel wat interessante nieuwtjes!

Binnenkort online

DE ROOTS

De roots

  WAT WE NU EIGENLIJK DOEN EN WAAR DAT VANDAAN KOMT?  

HISTORY OF HIPHOP

Hiphop begon op een back-to-schoolfeestje in The Bronx. De pioniers waren kinderen en jongeren die in armoede opgroeiden: DJ Kool Herc en zijn zus. Zij besloten om een Back to school-feestje te organiseren in the Bronx. Hiphop als muziekgenre bestond nog niet, DJ Kool Herc draaide funk- en rockplaten. 

Op funkplaten is er altijd een ‘break’, dat is een stuk in de muziek waarop enkel drum en bas te horen is. Die break was het leukste stukje muziek om op te dansen. Daarom zocht de DJ een manier om de break telkens te herhalen met twee platen. Dat gebeurde voor het eerst op het feestje van DJ Kool Herc en zo werd hiphop geboren! Nu weet je ook meteen waar de naam breakdance vandaan komt: de dansers dansten op de ‘break’.

The Bronx was in de jaren 60 geen mooie New Yorkse buurt, maar een verpauperde wijk waar vooral zwarte en bruine mensen woonden, met Afrikaanse of Latijns-Amerikaanse roots. Scholen hadden geen geld. Mannen trokken massaal verplicht naar de Vietnam-oorlog en kwamen zwaar gehavend terug – of helemaal niet. Ouders werkten dubbele shiften aan lage lonen. Drugs en bendes waren alledaags. Uitgerekend in dat ruwe klimaat ontstond dus iets magisch. Iets dat ondanks alle miserie mensen bij elkaar bracht. Iets dat mensen eigenwaarde en zelfvertrouwen gaf. En je had er bijna geen geld voor nodig.
 

Muziek, als een rauwe en pure expressievorm. Geen geld om dure instrumenten te kopen? Dan speel je maar wat met de platenspeler van je school. Geen centen voor danslessen? Dan dans je gewoon op straat. Kan je geen canvas kopen? Dan zet je je tekening op een muur. Ook om te rappen heb je niks nodig. Alleen je stem. De meest populaire vaardigheid in hiphop is niet voor niets het mc’en of rappen. Iedereen kent wel een rapper, maar waarschijnlijk geen dj, b-girl of graffiti artiest. Maar ook zij vertegenwoordigen de hiphopcultuur.

Ze maken allemaal something out of nothing. Dat idee kan je meenemen naar andere gebieden in je leven. Het is een sjabloon voor creatieve ontwikkeling. Het is een visie die je kunt doortrekken in hoe je je kleedt, de evenementen waar je heen gaat, hoe je in het leven staat. 

​

Fragment uit Charlie Magazine door Soe Nsuki

Contact
IMG_0677.jpeg

TEAM UP2STYLE

 DOCENTEN DELEN HUN ERVARING 

bottom of page